English

Arabic

Turkey

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جشنواره بین المللی صنعت مد، لباس و زیبایی جهان اسلام (ICFFB)

جشنواره از ضرورت ایده تا اجرا

صنعت مد لباس و زیبایی با ظهور انقلاب ارتباطات و اطلاعات و پیشرفت همه جانبه صنایع و تغییر سبک زندگی معاصر و  بالا رفتن مصرف جهانی مد، به عنوان یکی از صنایع پرطرفدار خلاق فرهنگی و از عوامل مهم در توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی است. این صنعت دارای چرخه ای کارآفرین از ایده پردازی، طراحی و آفرینش تولید تا توزیع و نهایتا مصرف را در بردارد و از طرفی چشمگیرترین و ملموس ترین صنعت فرهنگی مشتمل بر نماد های متعدد و متکثر است که هم بازتابی از باور ها و هنجارهاست و هم از قواعد مرسوم فرهنگی پوشش برخوردار است و هم نمادی از میزان خلاقیت در تولیدات کشور های دنیا و  نمادی از رشد اقتصاد مد و هنر  در کشورها است. کشور های جهان اسلام  نیز با تکیه بر حفظ ارزش های دینی و مذهبی برای جهت دهی هویت های ملی اسلامی در پوشش و  مدیریت مد در سطح بین الملل همواره در تلاش هستند در این صنعت جایگاهی ویژه کسب نمایند و سازمان های مختلفی از جمله سازمان همکاری های اسلامی حمایت های مختلفی در زمینه های فرهنگی آموزشی تجاری …. دارد.در همین راستا شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام یکی از شبکه های وابسته به کمیته علمی همکاری های علمی و فناوری کشور های هم پیمان در سازمان همکاری های اسلامی است ( که وزارت علوم و تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران میزان آن می باشد) در این زمینه همکاری و حمایت های ویژه ای را دارند. در ایران نیز با یک فرهنگ ایرانی- اسلامی در راستای توجه به این صنعت هم به عنوان یک مسئله عمومی و هم جهانی، سیاست گذاری و قوانینی در جهت بسط و توسعه این صنعت صورت گرفته است. در این بین همکاری و تعامل کشور های اسلامی در این صنعت به دلیل داشتن رویکردی مشترک می تواند منجر به دستاورد های شگرفی از جمله موارد زیر شود:

در حال حاضر کشورهای اسلامی به صورت مستقل و نه هماهنگ و یکپارچه اغلب به دلیل اهمیت صنعت مد، لباس و زیبایی در نمایشگاه ها و گاهی مسابقات طراحی شده از سوی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه و ایتالیا حضوری فعال دارند.

و این در حالی است که بسیاری از کشورهای اسلامی مثل ایران عزیز دارای ظرفیت های بسیار موفقی هم در طراحی و ایده پردازی و هم در فرآیند تولیدات هستند.

متاسفانه بدلیل عدم انسجام لازم میان کشورهای اسلامی در هر دو عرصه :

  1. مد و لباس
  2.  زیبایی، سهم و نقش کشورهای جهان اسلام بیشتر در بازار مصرف محصولات مرتبط نمایان بوده و از نقش مستقیم برای توسعه صنعت مد، لباس و زیبایی به صورت هماهنگ اثری و سابقه ای نیست، به نحوی که برندهای مشهور جهان به بازار رو به رشد پوشاک اسلامی علاقمند بوده و برای تصاحب این بازار سرمایه گذاری و برنامه ریزی های زیادی کرده اند.

در همین خصوص برآورد می شود پول صرف شده در حوزه پوشاک و مد اسلامی با رشد سالانه حداقل 5% تا  پایان سال 2023 به 361 میلیارد دلار برسد.

کشور ترکیه به دلیل اقدامات متمرکزی که روی مد، لباس و زیبایی هم در فرآیند آموزش و امکان تحصیلات تکمیلی دارد و هم تولید و صادرات محصولات مرتبط با آنها در حال حاضر قطب فعالیت های رایج در این عرصه است و بزرگترین کشور در زمینه صرف هزینه در حوزه مد و پوشش اسلامی است.

اما پیشینه فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی ایران در عرصه های مد، لباس و زیبایی در طول ادوار تاریخ ضمن برخورداری از تنوع فرهنگی و آداب و رسوم اقوام ایرانی بسیار چشمگیر تر و پر سابقه تر است.

در ایران با نگاهی واقع بینانه بسترها و ظرفیت های بزرگی برای مدیریت این دو عرصه خطیر : 1- مد و لباس 2- زیبایی وجود دارد.

یکی از این ظرفیت های داخلی مرکز تجاری، فرهنگی و تفریحی ایران مال است که با نگاهی به موقعیت و امکانات موجود این مرکز به عنوان بزرگترین مال کشور و بررسی داده ها، آمار و ارقام و مشاهده های میدانی، می توان پی برد که این مجموعه بزرگ و فاخر هنوز به درستی در سطح کشور و جهان درست معرفی و مطرح نشده است.

به منظور معرفی در خور شان این ظرفیت بزرگ و ارزشمند ملی، شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی مد، لباس و زیبایی کشورهای اسلامی (ICFFB) با هدف جلب سرمایه های داخلی و خارجی خاصه از کشورهای جهان اسلام به سوی ایران و جذب گردشگران خارجی در کنار گردشگران ایرانی به سوی مرکز فاخر و بزرگ ایران مال آماده است تا این رویداد بین المللی که هم به مولفه های علمی، فرهنگی، هنری و اجتماعی و هم به اقتصاد مولد و تولید و رونق بازار و تجارت دقت و توجه عملی و کاربردی دارد با حمایت های مادی و معنوی مرکز تجاری و تفریحی بزرگ ایران مال، پیش برده و برگزار نماید.

در اولین قدم ضرورت دارد با حمایت ایران مال از نمایندگان کشورهای اسلامی برای اولاً حضور در نشست تخصصی این رویداد بین المللی جهان اسلام و ثانیاً بازدید مستقیم از مرکز بزرگ ایران مال دعوت به حضور گردد تا عملاً فرصت های تحقق برنامه ها و اهداف بلند مدت جشنواره محقق گردد.

معرفی اجمالی شرکت بین المللی مهدکارآفرینان پگاه پایا (مکاپ) :

شرکت بین المللی مکاپ مبتکر و مجری اصلی جشنواره بین المللی صنعت مد، لباس و زیبایی کشورهای اسلامی است.

این شرکت با بیش از 2 دهه سابقه فعالیت در عرصه های مد، لباس و زیبایی هم دارای سوابقی موثر و موفق در بخش های علمی و آموزشی است و هم در بخش های نمایشگاهی (حضور و برگزاری در داخل و هم خارج از کشور) و هم در بخش برگزاری مسابقات در عرصه مذکور دارای سوابق و پیشینه ای موفق است و با کسب آگاهی های لازم از نحوه برگزاری و مدیریت اجرایی جشنواره در سطوح ملی و بین المللی و مطالعه قابلیت های اجرایی و وجود اقبال ملی و بین المللی نسبت به صنعت مد، لباس و زیبایی به طراحی و تدارک برگزاری این ایده در قالب جشنواره ای بین المللی در سطح بین المللی و برای کشورهای اسلامی مبادرت ورزیده است.

شرکت بین المللی مکاب  با رویکرد توسعه فرهنگی- اقتصادی  و  ایجاد فرصت تعامل های علمی آموزشی کارافرینی  و بالطبع تجاری صنعتی و بازرگانی برای فعالان این عرصه  بین کشور ها و در نتیجه کسب امتیاز و جایگاه نخست در این تعاملات، طرح برگزاری جشنواره بین المللی صنعت مد و لباس و زیبایی را  برای حداقل یک سال ارائه داده و مجری این طرح می باشد و در حال حاضر محل دبیر خانه دائمی جشنواره، شرکت بین المللی مکاپ می باشد که استقرار این دبیرخانه در تهران امتیاز مهمی در این رویداد دارد و در این طرح  از حمایت و همکاری نهادهایی از جمله موارد زیر برخوردار شده است:

1- شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام وابسته به سازمان همکاری های اسلامی

2- برخی از دانشگاه های ایران نظیر : دانشگاه علمی و کاربردی – دانشگاه علم و فرهنگ  و …

3- انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

4- 2 شرکت بین المللی مستقر در ترکیه (اینتریونی – TFF)

5- برخی از دانشگاه های ترکیه نظیر : آرل – بیکنت – نیشانتاشی – تجارت استانبول و …

  • شورالی عالی آموزش ترکیه

شرکت با حمایت این نهادها و سایر نهادهایی که در حال پیگیری است برای تدارک برگزاری این رویداد مهم بین المللی مراتب را  به بسیاری از نهاد- وزارت خانه ها و مراکز علمی و فرهنگی به شرح زیر رسانده است:

1- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

2- وزارت علوم تحقیقات و فناوری

3- وزارت میراث فرهنگی – صنایع دستی و گردشگری

4- وزارت صنعت، معدن و تجارت

5- وزارت کشور

6- سرکنسولگری جمهوری اسلامی در استانبول ترکیه

7- رییس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا

8- سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

9- سازمان جهانی اکو

10- سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور

11- دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشوv

12- دانشگاه علم و فرهنگ

13- دانشگاه الزهراء

14- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

15- شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

شرکت بین المللی مکاپ به دلیل شناخت و تجربه در برگزاری انواع همایش ها، نمایشگاه ها و مسابقات داخلی و خارجی و تجربه تعامل با برخی از کشورهای اسلامی و اروپایی در سطوح بین المللی و آگاهی از وجود ظرفیت های موجود در کشورهای اسلامی و استقبالی که فعالان از این قبیل برنامه ها و ایده ها دارند، جشنواره را مطرح و تاکنون برای برگزاری آن به طراحی و ایده پردازی بسنده نکرده و هم در داخل و هم در کشور ترکیه به عنوان میزبان نخستین جشنواره، پیگیری و اقدامات اثربخش داشته و دارد.

عنوان اصلی

نخستین جشنواره بین المللی صنعت مد لباس و زیبایی کشور های اسلامی (ICFFB)- جهان اسلام

زمان برگزاری:

اول الی سوم اردیبهشت سال 1403 برابر با 20 – 22 April  2024

مکان برگزاری در سال اول:

کشور ترکیه-استانبول به دلیل حضور فعال برندهای معروف صنعت  مد در این کشور، مجهز بودن به امکانات اجرائی و نمایشگاهی، امکان دسترسی و ظرفیت های متعدد گردشگری و اقامتی برای شرکت کنندگان  

نظام تشکیلات جشنواره و امور اجرایی و تدارکاتی لازم :

شورای سیاستگذاری که زیرمجموعه آن کمیته هایی برای تدارک و برگزاری هر سه بخش جشنواره شامل: 1- علمی و آموزشی 2- نمایشگاهی 3- مسابقات در نظر گرفته شده است.

کمیته علمی با دبیری خانم دکتر فهیمه زارع زاده عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه های عرصه مد و لباس که به همراه تعدادی دیگر از اعضا وظیفه بررسی و امتیازدهی مقالات ارسالی از ایران و سایر کشورها ا عهده دارند.

کمیته اجرایی با دبیری سرکارخانم دکتر سودابه سازمند دکترای بهداشت جامعه و رییس دپارتمانهای تخصصی آرایشگران با بیش از 2 دهه سابقه فعالیت های آموزشی و فرهنگی و امور اجرایی عهده دارند که با سایر اعضا تمامی فعالیت های اجرایی را مدیریت خواهند کرد.

از طریق شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام و برگزاری 2 جلسه یکی با حضور استادان ایرانی که هریک نماینده شبکه در سایر کشورهای اسلامی هستند همزمان با هفته وحدت و یکی با حضور نمایندگان شبکه در هر کشور دو نشست تخصصی برگزار می گردد و دعوتنامه به این افراد و هماهنگی برای برگزاری جشنواره از طریق شبکه به عمل خواهند آمد.

در بخش مسابقات نیز برای داوری آثار و مراحل اجرایی مسابقات از داوران ایرانی و برخی کشورهای اسلامی با سابقه کار داوری همکاری های لازم به عمل خواهد آمد. در حال حاضر با کارگروه اصلی برگزاری مسابقات در ایران نیز تفاهم لازم به عمل آمده است.

اعضا شورای سیاستگذاری متشکل از جمعی از فعالان عرصه های علمی و آموزشی – فرهنگی و هنری – اجتماعی و اقتصادی کشور هستند که دارای سوابق اجرایی و موفق نیز هستند.

مجوز های قانونی:

انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران طرف قرارداد رسمی با شرکت بین المللی مکاپ به عنوان مجری اصلی بخش علمی و آموزشی جشنواره مجوز این بخش را از وزارت علوم تحقیقات و فناوری اخذ نموده است.

جامعه هدف جشنواره :

تمامی فعالان عرصه مد، لباس و زیبایی شامل فعالان – برندها – دانشجویان – استادان – تولید کنندگان

جدول زمانبدی امور :